Holiday Glazed Pork Roast
Prep Time
10 minutesCooking Time
2 hours
Ingredients
4 pounds boneless pork loin roast 2 teaspoons cornstarch 1/4 teaspoon cinnamon 1/8 teaspoon salt 1/2 teaspoon grated orange peel 2 tablespoons orange juice 2 tablespoons dry sherry 1 14-ounce can Ocean Spray® Whole Berry Cranberry Sauce 1 large red onion, cut into 6-8 wedges OR 12 small whole onions, peeled
2 litres d’eau
1 feuille de laurier
¾ c. à thé (3 ml) de feuilles de basilic sèches
1 tasse (250 ml) de pâtes orzo
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Salade :
2 tasses (500 ml) de poitrines de poulet cuites et éffilochées
1 tasse (250 ml) de canneberges sèches Craisins® d’Ocean Spray® Cerise
1 tasse (250 ml) de tomates cerises tranchées
½ tasse (125 m) d’oignon rouge tranché
½ tasse (125 ml) de persil frais coupé
¼ tasse (60 ml) de feuilles de basilic coupées
2 c. à soupe (30 ml) de câpres, égouttées
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Vinaigrette :
â…“ tasse (80 ml) de boisson diète hypocalorique canneberge et cerise d’Ocean Spray®
3 c. à soupe (45 ml) d’huile végétale
1 c. à soupe (15 ml) de pesto préparé
½ c. à thé (2 ml) de sel
¾ c. à thé (3 ml) de poivre frais concassé
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Garniture : des noix mélangées (facultatif)
Steps
Combine cornstarch, cinnamon, salt and orange peel in small saucepan. Stir in orange juice, sherry and cranberry sauce. Cook and stir over medium heat until thickened. Set aside.
Place roast in shallow roasting pan. Insert meat thermometer. Roast at 325ºF for 1 hour. Place onion wedges around pork. Spoon about 1/2 cup cranberry mixture over roast and onions. Continue to roast for 30-60 minutes or until meat thermometer registers 155ºF-160ºF.
Let stand 5-10 minutes before slicing. Serve with remaining cranberry mixture.
*Recipe from the National Pork Producers Council